Ταυτότητα

 Το 2003. ιδρύεται ο σύλλογος με την επωνυμία  «Ποδηλατικός Όμιλος Τρίπολης»
Ο σύλλογος γίνεται επίσημο μέλος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας το 2004.Την ίδια χρονιά αποκτά και την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Το 2006 με τροποποίηση του καταστατικού του μετονομάζεται σε «ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» και αρχίζει να δραστηριοποιείται δυναμικά στα χώρο της κολύμβησης και του Τριάθλου ., στις Ομοσπονδίες των οποίων γίνεται  επίσημο μέλος.
Ο ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι ένας αθλητικός σύλλογος μη – κερδοσκοπικού χαρακτήρα , ο οποίος εκπροσωπεί ένα σημαντικό αριθμό αθλητών και υπηρετεί τον αθλητισμό της Τρίπολης τα τελευταία χρονιά.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας , συντηρούμε με πολλές προσπάθειες ομάδες σε όλες τις κατηγορίες με βάση την ηλικία, έχοντας αθλητές από 8 ετών και άνω οι οποίοι διαπρέπουν τα τελευταία χρονιά με ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΙΚΕΣ και με συμμετοχές στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ συνεχίζοντας την παράδοση του ΠΟΤ. Συνολικά στον  ΠΟΤ αθλούνται 50 ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ 3 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ εκ των οποίων οι   20 - 25 είναι αθλητές και αθλήτριες , που λαμβάνουν μέρος σε  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.
Οι πιο σημαντικές επιτυχίες του αγωνιστικού τμήματος ποδηλασίας του ΠΟΤ μέχρι σήμερα :

Πρωταθλήτρια ομάδα ΠΙΣΤΑΣ για το 2009 στο «ομαδικό sprint» εφήβων για τρία συνεχή χρονιά(2007-2008-2009).
Πρωταθλήτρια ομάδα ΠΙΣΤΑΣ για το 2009 στην «ομαδική καταδίωξη» εφήβων
5η θέση στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Πρωτάθλημα πίστας στο «ομαδικό sprint» εφήβων
1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας ταχύτητας 2008
1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου 2007
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας στα «1000μ ατομ. χρονομέτρισης» εφήβων2009
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας στο «ατομ. πουρσουίτ»  παίδων 2009
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας «ατομ. Χρονόμετρο» 2008
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου 2008
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου 2008 «ομαδικής  Χρονομέτρησης»
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2008 «όμνιουμ»
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας στα «ατομικής χρονομέτρησης» παίδων2009
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου πίστας στα «ταχύτητα» παίδων2009
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας στο «σκράτς» ανδρών2009
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας στο «σκράτς» εφήβων 2009
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας 2008  «ομαδικό πουρσουίτ»
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας 2008 «ομαδικό sprint»
4η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα δρόμου 2007.

 Στόχοι της Διοίκησης και των προπονητών :

Ο βασικός σκοπός της διοίκησης και των προπονητών του ΠΟΤ είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να το δουν ως το πιο ευχάριστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.
Στον ΠΟΤ ,ο κάθε αθλητής μας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και οι στόχοι μας είναι συνηφασμένοι με τις  δικές του  ανάγκες.
Οι στόχοι αυτοί είναι :
1. Να προσφέρουμε  ένα ασφαλές , σωστά δομημένο και παιδοκεντρικό περιβάλλον ,όπου  θα αντανακλάται ο αμοιβαίος σεβασμός προς τον άλλο και στο οποίο θα τεθούν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αθλητή .
2. Να ακολουθήσουμε  ένα ευχάριστο τρόπο εκμάθησης της τεχνικής της κολύμβησης και της ποδηλασίας ,βασισμένο στο ομαδικό παιχνίδι ,έτσι ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον των μικρών αθλητών αμείωτο .
3. Να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναδείξουν τις ικανότητές τους  και τα ταλέντα τους και να τα βοηθήσουμε να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες .
4. Να διατηρήσουμε μια σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας με τους γονείς του κάθε αθλητή , ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να θέσουν στόχους που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητές τους και να έχουν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κατά τη διάρκεια του αγώνα .
5. Να δημιουργήσουμε ένα  κλίμα επιβράβευσης της προσπάθειας και της προσωπικής εξέλιξης του κάθε αθλητή , ξέχωρα από την θέση που φέρνει στους αγώνες , έτσι ώστε να εξαλείψουμε το στρες που δημιουργεί η συμμετοχή σε αυτούς .
6. Να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από αποστολές του αγωνιστικού τμήματος της ποδηλασίας στο εξωτερικό , ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους αθλητές μας να συναγωνιστούν μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ υψηλό  επίπεδό τους.   
 

Δημοσιεύθηκε στις 2009-05-11
Επιστροφή