Σημαντικές διακρίσεις για αθλητές του Π.Ο.Τ. στον 4ο Γύρο Λίμνης Πλαστήρα

1η θέση για τον Νικήτα Φράγκο στην κατηγορία του Masters A

Την Κυριακή 29 Ιουνίου διοργανώθηκε από την Π.Ε.Π.Α. (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών) σε συνεργασία με τον Π.Ο.Κ. (Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας), ο αγώνας αντοχής 76χλμ με την ονομασία «4ος Γύρος Λίμνης Πλαστήρα».

Ο αγώνας αποτελείτο από μια κυκλική διαδρομή 76χλμ περιμετρική της λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα.
Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της διαδρομής είναι τα σχεδόν 2.000 θετικά υψομετρικά που απαιτούνταν για την ολοκλήρωσή της.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί μέρος του αγωνιστικού προγράμματος της ΠΕΠΑ ενώ μετράει και στη βαθμολογία Κυπέλλου 2014.

Τον Παναθλητικό Όμιλο Τρίπολης εκπροσώπησαν οι αθλητές του: Λαγός Θοδωρής, Μιμήδης Μιχάλης, Συμνιώτης Δημήτρης και Φράγκος Νικήτας.

Ο Αθλητής του Π.Ο.Τ. Φράγκος Νικήτας επέστρεψε στην Τρίπολη με την 1η θέση της κατηγορίας του - Masters A (αθλητές 30-39 ετών).

Εξαιρετικά αξιόλογη ήταν και η παρουσία των Συμνιώτη Δημήτρη και Μιμήδη Μιχάλη στην κατηγορία Masters Γ (αθλητές 51-60 ετών) καθώς και του Λαγού Θοδωρή στην Κατηγορία Masters B (Αθλητές 41-50 ετών), με πλασαρίσματα στην 1η εικοσάδα της κατηγορίας τους.

Ο Νικήτας Φράγκος μετά και από αυτόν τον αγώνα βρίσκεται στη 2η θέση της Πανελλαδικής Βαθμολογίας Κυπέλλου της ΠΕΠΑ στην κατηγορία Masters A, ενώ απομένουν ακόμα 5 αγώνες για την ολοκλήρωσή του.

Η εκκίνηση δόθηκε από το κέντρο περιβαλλοντολογίκης εκπαίδευσης στο Νεοχώρι με τερματισμό στην ίδια τοποθεσία. Η διαδρομή ήταν απαιτητική καθώς τα ανηφορικά κομμάτια ήταν πολλά και δύσκολα καθώς οι κλήσεις σε αρκετά σημεία έφταναν στο 12-14%. Οι 115 ποδηλάτες έδειξαν μεγάλη δύναμη, υπομονή και επιμονή με αποτέλεσμα να τερματίσουν σχεδόν όλοι. Το κάλος της Λίμνης, η οργάνωση του αγώνα, η σημαντική παρουσία των εθελοντικών ομάδων και του κόσμου αποζημίωσαν όλους τους αθλητές.

Δημοσιεύθηκε στις 2014-06-29
Επιστροφή