Επιτυχημένη η παρουσία του Π.Ο.Τρίπολης στον αγώνα «24ώρες»!

Με μεγάλες διακρίσεις όπως η δεύτερη θέση στο ομαδικό και η πρώτη θέση στο ατομικό του αγώνα «24ώρες» που διεξήχθη στο Σχινιά, επέστρεψε ο Παναθλητικός Όμιλος Τρίπολης! Ένας αγώνα που διεξήχθη για πρώτη φορά από την ΠΕΠΑ και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά και διακρίσεις των υψηλού επιπέδου αθλητών του ΠΟΤρίπολης σε τέτοιου είδους αγώνες!

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) συγκεκριμένα διοργάνωσε για πρώτη φορά, ποδηλατικό αγώνα 24 ωρών, από το απόγευμα του Σαββάτου 12/7 έως την Κυριακή 13/7/2014 στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα είχαν όλοι οι αθλητές - αθλήτριες που έχουν κλείσει τα 18 χρόνια τους μέχρι τις 11/07/2014 και έχουν δελτίο σε ποδηλατικό σύλλογο, ή είναι μέλη για το 2014 της Π.Ε.Π.Α., ή έχουν τερματίσει ένα brevet μέσα στο 2014 ή με πρόσφατη ιατρική βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο.

Η κατάταξη τερματισμού έγινε βάσει ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, από την οποία θα προκύψει ο αριθμός των γύρων στο σύνολο του χρόνου των 24 ωρών, καθώς και η διαφορά του χρόνου των αθλητών/ ομάδων που βρίσκονται στον ίδιο γύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε ομάδα έτρεχε ένας αθλητής ο οποίος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα έδινε τη θέση του σε συναθλητή της ομάδας του. Κάθε αθλητής είχε μαζί του ειδικό chip χρονομέτρησης των αγώνων το οποίο με την ολοκλήρωση της προσπάθειας τους παραλάμβανε ο επόμενος αθλητής. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβανόταν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα συνολικής διάρκειας 24 ωρών!

Σε ομαδικό επίπεδο η ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Τρίπολης με τη συμμετοχή σ’ αυτούς τους αγώνες των Ιωσήφ Δαλέζιου, Κάλλιας Παλυχρονοπούλου, Νικήτα Φράγκου και Κωνσταντίνου Γεράκη, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε μέσα στο διάστημα των 24 ωρών να κατακτήσει τη δεύτερη θέση διανύοντας συνολικά 855,80 χιλιόμετρα! Η ομάδα του ΠΟ Τρίπολης πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία και τα πήγε άψογα σε επίπεδο στρατηγικής και τακτικής σ’ αυτών των 24ωρο αγώνα. Η ομάδα πήρε από κάθε αθλητή το δυνατό του αγωνιστικό στοιχείο με αποτέλεσμα μέσα στο διάστημα των 24ωρών η ομάδα να διανύσει το 855,80 χιλιόμετρα που επέφεραν και τη δεύτερη θέση στο ομαδικό!

 

Πρωτιά Συμνιώτη στο ατομικό!

Μέσα από τις αντίστοιχες κατηγορίες σ’ αυτούς τους αγώνες πέρα από την ομαδική διάκριση αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν και οι ατομικές διακρίσεις σ’ αυτούς τους αγώνες. Μια από αυτές που φυσικά για τον Αρκαδικό αθλητισμό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη ήταν και αυτή της πρωτιάς του Δημήτρη Συμνιώτη σε ατομικό επίπεδο! Ο Δημήτρης Συμνιώτης είναι ένας εξαιρετικός αθλητής σε επίπεδο αντοχής και ειδικότερα σε αγώνες πολύ μεγάλων αποστάσεων και αυτό του επέτρεψε να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων αθλητών. Με πολύ καλό τέμπο στη διάρκεια του αγώνα κατάφερε όσο αγωνίστηκε να καλύψει μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα το πλασάρισμά του στην πρώτη θέση στην κατηγορία του!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωνιστικές κατηγορίες σ’ αυτούς τους αγώνες ήταν οι παρακάτω:

  • Ατομική ανδρών
  • Ατομική γυναικών
  • Ζεύγη ανδρών
  • Ζεύγη γυναικών
  • Ζεύγη μεικτά
  • Τετράδες (ελεύθερες – ανδρών, γυναικών, μικτή)

** Στις συμμετοχές ομάδων (ζευγών / τετράδων, δεν υπάρχει περιορισμός ηλικιακής κατηγορίας)

Δημοσιεύθηκε στις 2014-07-13
Επιστροφή